Over Seef

Een spontaan lief lachje, een ondeugende blik op een smoeltje vol spaghettisaus en de allereerste stapjes: met je baby of dreumes beleef je de mooiste momenten. Maar je hebt ook vast vragen of zorgen over de veiligheid en het welzijn van je kind…

 

Daarom is Seef er. Op deze plek vind je informatie en adviezen van deskundigen. Ze delen hun kennis over talloze onderwerpen binnen zeven specifieke babythema’s: slapen, eten, spelen, huilen, poepen, op pad gaan en ziek zijn.

 

Partners

 

Om je goed en volledig te informeren, werken we onder meer samen met VeiligheidNL, de Consumentenbond, Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid (NCJ) en Expertisegroep Wiegendood. We delen hun kennis, maken gebruik van het netwerk en verwijzen door naar relevante webpagina’s en documenten. Zo kom jij alleen op betrouwbare plekken terecht.

 

Vereniging Ouders van Wiegendoodkinderen

 

Seef is een initiatief van de Vereniging Ouders van Wiegendoodkinderen. Met als doel: ervoor zorgen dat ouders weten wat ze moeten weten over de veiligheid en het welzijn van hun kind. En uiteindelijk ook dat het toenemende aantal gevallen van SUDI (sudden unexpected death in infancy) weer afneemt.

Over SUDI

SUDI is het plotselinge overlijden van een ogenschijnlijk gezond kind van één of twee jaar oud. Kenmerkend is dat het gebeurt tijdens de slaapperiode, zonder een duidelijke verklaring (wiegendood). SUDI komt met name voor in de eerste zes levensmaanden, met een piek in de derde en vierde maand.

 

Momenteel treft SUDI in Nederland twintig tot dertig kinderen per jaar. Dat moet omlaag, want elke kind die dit overkomt is er één te veel.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info